woensdag 15 januari 2014

Verliefd op Louisa




Foto's maken op de vroege ochtend is een uitdaging op zich. Is het niet omdat het nog donker is buiten en we alleen kunstlicht hebben om te fotograferen, is daar ook nog een meisje wat eigenlijk niet wil omdat ze nog niet helemaal wakker is en natuurlijk veel liever gaat spelen.
Toch lukte het om foto's te maken van Elke-in-jurk, zodat jullie kunnen zien hoe de Louisa staat.

De Louisa. Toen ik haar voor het eerst zag was ik al verkocht, zo mooi! 
Bij het maken twijfelde ik tussen de maten. Van stof die ik nog had liggen maakte ik deze (proef)jurk in maat 6jr. Bij de schouders past de jurk mooi, de rest is vrij ruim maar dat vindt Elke wel fijn dragen. Maar bij de volgende jurk ga ik misschien toch voor een maatje kleiner.

Met het patroon van de Louisa kocht ik ook het patroon van de Mara blouse, deze heeft lange mouwen en die passen weer precies op de Louisa :-) Ik maakte deze jurk met lange mouw i.p.v. de 7/8 mouw zoals in het Louisa-patroon staat. Dat is wel zo lekker in de winter.

Daar waar de knopen kwamen, verstevigde ik de stof voor de zekerheid aan de achterkant. Want grote zakken, verzamelen en kinderhanden, dat vraagt om stevigheid.

Paspel vastzetten blijft iedere keer een gepuzzel en nadat ik het ook deze keer meerdere malen had uitgehaald..., ging ik eens kijken of er een goede uitleg is te vinden die geschikt is voor mijn antieke machine. Ik vond deze duidelijke uitleg. Ineens lukte het wel om de paspel er netjes tussen te zetten :-)

7 opmerkingen:

  1. Ziet er geweldig mooi uit! Misschien inderdaad wel wat te breed. Misschien moet je haar eens even opmeten voor je nog een nieuwe Louisa maakt. Of heb je dat al gedaan? M

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had Elke vooraf opgemeten en ze zit precies tussen twee maten in. Daarom maakte ik eerst deze jurk als pasjurk. Misschien voor de volgende keer de bovenkant mt 6jr en rokgedeelte mt 5jr.

      Verwijderen
  2. Ik vind hem helemaal super! ! Ik ben ook verliefd :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi zeg!
    En die Elke, het is toch wat, zo net wakker op de foto ;-).

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)