maandag 13 januari 2014

Herfst in de WinterDe winter heeft nog niet zoveel zin om te komen. Best heel jammer maar nu kan Elke nog wel mooi haar jurk met herfsttafreel aan ;-)

Ik maakte weer een jurkje uit SVDHZ want ineens waren alle jurkjes te klein, te krap, te kort. Helemaal niet erg om weer aan de slag te mogen :-)
En deze keer deed ik precies zoals het beschreven staat: de jurk in twee delen. De vorige keren plakte ik de delen aan elkaar. Dat vind ik eigenlijk mooier maar daarvoor had ik nu niet genoeg stof.
Wel voerde ik het jurkje helemaal, ook het rokgedeelte. Dat is lekker warm, mocht de winter nog gaan komen..

stof: vanmarieke
patroon: A-lijn jurkje uit 'stof-voor-durf-het-zelvers'

10 opmerkingen:

 1. Leuk stofje is dat voor een jurkje. En heerlijk voor dit seizoen met de voering. Ik heb een bloemenstofje geknipt om hetzelfde jurkje te maken. Heb je aan het achterpand, waar de rits komt, ook naadtoeslag bijgetekend? Dat werd mij niet duidelijk uit de uitleg in het boek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb overal een naadtoeslag bijgetekend. Overal waar je stikt, heb je een naadtoeslag nodig. De beschrijving voor het naaien is duidelijk, dat gaat vast lukken. Succes!

   Verwijderen
  2. Dank je, ik ga m'n best doen!

   Verwijderen
 2. Leuk jurkje en een hele leuke stof idd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er super uit. heel leuk stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk jurkje! Ik ben iets vergelijkbaars aan het proberen te maken en heb het plan om jouw 'advies' ter harte te nemen en het jurkje aan 1 stuk te maken, tenminste, rok en bovenpand uit 1 stuk. Lijkt mij ook mooier! Zit alleen nog te puzzelen met de maat. Dochter zit in maat 128, maar volgens mij kan bovenstuk wel maat 134. Dus eerst maar eens een proefstukje maken ;).
  Ik zag trouwens je foto's op de FB-pagina van Emma&Mona, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)