vrijdag 11 oktober 2013

DWZI # Bessen, citroenen en appels


Op misschien wel de laatste mooie zondag van oktober gingen we buiten aan het werk. Bij de buren hingen hele trossen vlierbessen die de kinderen wel wilden (en mochten) plukken. Bij klasgenootjes van de jongens verkochten ze appels-uit-eigen-tuin en daar kochten we een kilootje of wat van. En samen met wat suiker, citroenrasp* en -sap werden dat veel potten jam!

*Ik deed er, naast citroensap, ook wat citroenrasp doorheen. Gewoon om eens te proberen. Het is nu een wat frissere, minder zoete, jam geworden. Experiment geslaagd.

En voor het eerst (en hopelijk voor het laatst) knapte er een pot toen ik die volgoot met hete jam. Zomaar. Gevolg was een aanrecht en vloer vol met hete plakkerige jam en verbrande handen. Bah!

Dit weekend brengen we maar door voor de houtkachel en gaan we tussen de buien door op zoek naar kastanjes voor knutselwerkjes. Het is wel weer wennen dit herfstige weer...

Fijn weekend allemaal!

Voor andere DWZI deelnemers klik hier


8 opmerkingen:

 1. Wat heb je die lekkernij leuk verpakt, met die etiketjes en dat "hoedje" op het potje !
  Geniet ervan.
  Fijn weekend,
  Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat fijn zo'n dag! En lekker hoor, nu kunnen jullie ook lekker nagenieten van deze dag! Fijn weekend voor jullie! Ik vind het ook wel weer wat hebben, van die druilerige dagen ... ;-) als het er maar niet teveel zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Midwolda hebben ze leuke dingen te doen zondag, in het bos, met vertellers enzo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net even gekeken, ziet er erg leuk uit maar laat nu net Elke maandag het kabouterpad gaan lopen in Midwolda...en om nu twee dagen achter elkaar dat te gaan doen is ook niet zo leuk. Maar bedankt voor de tip!!

   Verwijderen
 4. Ziet er heerlijk uit! Jullie durven, die kookpot tot aan de rand vullen met gloeiend hete bessen...(en ik ken het ongelukje...manlief blenderde deze week tomatensaus...het deksel vloog eraf en de tomaten hingen op 4 muren en een plafond...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vooral leuk om dat zo met elkaar te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mmmmm heerlijk en vast genoeg voor de herfst en winter.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)