maandag 10 december 2012

HsH # 54 Advies gevraagd

zo was het

opstelling 1

nogmaals opstelling 1

opstelling 2, zonder tafel met vloerkleed

opstelling 3, zonder tafel en zonder vloerkleed
opstelling 4, met tafel, zonder vloerkleed

Wat doe je als je samen ziek op de bank zit? Dan kijk je eens de kamer rond en bedenk je dat de opstelling eigenlijk helemaal niet zo mooi is en dat het ook best vol is. Dus toen we ons weer wat beter voelden, gingen we schuiven met de meubels. 
Met de nieuwe opstelling zijn we nog niet zo tevreden. Welke vinden jullie het mooist staan bij het huis. Of als jullie andere ideeën hebben, dan hoor ik dat ook heel graag!! En misschien komen jullie met heel verassende ideeën :-)

Bedenk erbij dat de tafeltjes naast de bank tijdelijke zijn, voordat we iets anders aanschaffen willen we eerst zeker weten of we ze gaan gebruiken. En het tv meubel willen we vervangen door een lage, lange kast (en de tv ooit door zo'n minder opvallend plat scherm)


'home sweet home' is een idee van Barbaramama.
kijk daar voor alle deelnemers30 opmerkingen:

 1. Ik zou voor optie 1 gaan. Optie 2 is misschien ruimtelijker maar ik vrees dat je op den duur toch een salontafel gaat missen....

  Home sweet home X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik zou voor optie 1 gaan zonder kleed en zonder hoge plant.. ;)
  ik kan mijn salontafel ook niet missen.
  succes..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben sinds het begin van de kindertijd in dit huis (en dat is nu ruim negen jaar) geen salontafel meer. Als we ruimte hadden, dan hadden we er graag eentje, het blijft soms wat behelpen bij bezoek dat een drankje krijgt in de zetel (maar er bestaan nog vensterbanken en krukjes).
  Dus als jullie ruimte nodig hebben en de kindjes spelen aan/in/op de zetels...weg met dat tafeltje zolang de kindjes klein zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou ook voor optie 1 gaan, wij hebben 3 kinderen en dan is een salontafel toch wel onmisbaar met alle bekers en bakjes....... Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Altijd leuk om lekker te schuiven! Zolang je ruimte hebt voor een salontafel zou ik hem lekker laten staan. Ik heb dezelfde tafel zie ik, voor ons is hij alleen te groot dus ik heb hem even vervangen voor 2 kleine. Ik zou ook voor optie 1 gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb me er natuurlijk niet mee te moeien, maar ik zou gaan voor opstelling 3 of 4... Ik heb het zo niet voor tapijten en al zeker niet op een houten vloer...
  Veel plezier met herinrichten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 4... een tafel in het midden is altijd handig, maar een vloerkleed vind ik zo onpraktisch... dat van ons ligt momenteel in een hoek met al hun speelgoed erop, doordat wij tegels en geen vloerverwarming hebben is het nogal een koude vloer en zeker met dit weer. Vandaar dat het tapijt naar de speelhoek verbannen is en zo hebben ze toch een knus hoekje, maar anders komt hier geen tapijt binnen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Omdat ik zelf net ook bezig ben geweest met het schuiven van meubelstukken, weet ik hoe moeilijk het is iets precies goed te krijgen. Of in ieder geval te krijgen zoals je het zelf in gedachten had.
  Niet dat ik zelf zoveel verstand heb van inrichten, maar ik zou zeggen: in ieder geval zonder vloerkleed. Zowel met als zonder salontafel vind ik het mooi.
  En is er voor die grote plant in hoge bloempot ook plaats rechts bij het raam?

  Puzzel-ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kies voor de opstelling zonder tafel en zonder vloerkleed. Wij hebben dat zelf nl ook en het bevalt heel erg goed. De meiden kunnen overal spelen en het is makkelijk schoon houden, lijkt ruimtelijk...en zo'n tafeltje ertussen gebruiken wij alleen maar met verjaardagen. Wij zetten onze koffie/thee gewoon op de bankrand of in de vensterbank....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie vloer, die moet je laten zien, vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De bank tegen over de kachel is dat geen idee ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou voor 4 gaan. Je hebt een prachtige vloer en zonder tafel net iets te leeg... Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Misschien lage kasten naast de kachel en daar de tv in ? Of iets waar die uit omhoog komt op de lange duur ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. als je toch die tijdelijke tafeltjes naast de zetel hebt, kan die salontafel best weg volgens mij. en dan zonder kleedje, anders ligt dat daar zo raar alleen in het midden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind het allemaal leuk. De open haard is zo knus. Ik denk dat ik voor optie 1 zou gaan. Ik zou een tafel echt wel missen. En een kleedje is zo gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind zonder tafel/zonder kleed het mooist, maar ook het onhandigst en het koudst. Ik vind het zelf hopeloos als ik moet hannesen met m'n koffie. En hier is het zo dat als wij op de bank zitten, het kroost zich rond de tafel schaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zou voor opstelling 3 gaan. Lekker veel ruimte, mooi vloer komt beter tot uiting

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Opstelling 4 vind ik mooi en het meest praktisch denk ik. Ik zou ook niet zonder salon-tafel willen.

  Succes!

  Groetjes,
  Thea.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik lees al dat ik weer dwars lig, maar ik zou voor opstelling 2 gaan, maar dat kan ook komen doordat ik altijd en eeuwig koude voeten heb en graag overal kleden neerleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel herkenbaar! wij hebben dat ook eens gehad tijdens samen ziek zijn! Nu gelukkig weer beter? Ik denk er ook wel over om de salontafel eruit te halen maar inderdaad, dat is helemaal niet praktisch, zou ik dus niet doen. Het kleed alleen is ook niet zo geweldig, eigenlijk vind ik het het mooist zoals je het had, gezellig! Kun je ook niks mee haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk je huis herinrichten, ik kies optie 2 alleen zou ik het kleed wat dichter bij de bank leggen of een groter kleed.
  Ik ben anti salontafel, sta in de weg vind ik het. Krukjes en kleine bijzet tafeltjes werken prima als er wat bezoek komt.
  Succes met de keuze en ik ben benieuwd wat het wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ik zou zeker de salontafel laten staan, maar misschien op het onderste schap een aantal leuke kussentjes leggen, die je dan eruit haalt als je even aan de tafel wilt zitten (toch zeker in de winter).

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ligt er ook aan hoeveel er aan die tafel gedaan wordt. Wordt hij veel gebruikt, dan zou ik hem zeker laten staan (lijkt mij ideale hoogte voor kindjes om aan te spelen), anders is het zonder wel ruimtelijker. En dat tapijt, ligt er ook aan hoe koud de vloer is. Hier zit dochter eigenlijk altijd op het tapijt te spelen, want dat zit lekkerder, dus als hij gebruikt wordt zou ik hem zeker laten liggen, anders lekker de vloer laten zien, die ziet er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. het ziet er in elk geval gezellig uit zowel voor als na . Iedereen verandert graag eens maar nogal dikwijls is het voor beter dan na ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Geen vloerkleed en geen salontafel zou ik zeggen. Veel succes met kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. eh... wat voelt voor jullie het best? een ander kan 1000 keer iets mooi of praktisch vinden, maar het gaat toch om jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Lastig soms he? Als je wel wilt, maar niet weet hoe. Ik vind zelf de variatie met kleed zonder tafel leuk. Hebben we zelf ook een tijd gedaan, maar nu weer met een klein tafeltje (een soort kistje op wieltjes) lijkt het toch meer een huiskamer. Door de wieltjes kun je het gemakkelijk opzij zetten en is er weer heeeeeel veel speelruimte. En de tv, tsja, wij gingen ook voor het platte scherm, niet meer dat 'bakbeestje' met diameter van 50 cm en 15 jaar oud. Maarrrrr, deze is nog opvallender. Weet eerlijk gezegd de diameter nu even niet, maar hij is zeker geen 1 meter. En dan nog is het een groot zwart vlak in de woonkamer. Verstommelen lukt eigenlijk niet, want als we dat zouden doen, dan staat er weer een enorme kast in de woonkamer. Is het ook niet. Volgend jaar, dan gaan wij veranderen....(hoop ik)....

  BeantwoordenVerwijderen
 28. De eerste opstelling voelt zoveel warmer aan, gezelliger, knusser. In een gezin met jonge kinderen zou ik zeker daarvoor kiezen.
  Wel leuk om af en toe te experimenteren. Ik doe dat hier ook regelmatig :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik vind de eerste optie het leukst! En mijn ervaring met 3 kindjes is dat een tafeltje altijd handig is, onze kinderen vinden dat fijner spelen dan op de grond, en bekertjes, koekjes, fruit hebben meteen een min of meer veilig plaatsje.


  ps: wat is het bij jullie SCHOON! en zo... anti-rommelig! WOW!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)