dinsdag 5 november 2013

Links en rechts
We hebben een mooie verdeling binnen ons gezin: een linkshandige papa en een rechtshandige mama. En dan nog twee linkshandige kinderen en twee rechtshandige kinderen. 

Maar toen onze linkshandige Elke wilde leren breien was dat best een beetje lastig voor deze rechtshandige mama. Maar het lukte!! En oh, wat vindt ze het leuk. 

En ik ook, want stiekem hoop ik er natuurlijk op dat de kinderen fröbelen net zo leuk gaan vinden als ik ;-)

13 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat ze al leert breien! Jong geleerd is tenslotte oud gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat het gelukt is! Deze rechtshandige mama (en rechtshandige papa) hebben 2 linkshandige dochters en het is erg lastig om ze handwerken te leren......heb jij goede tips voor me?? Dankjewel!! Groetjes, Noortje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben eerst zelf linkshandig gaan breien. Even lastig en wennen maar daarna ging het makkelijk en kon ik het Elke ook leren.
   Veters leren strikken vind ik een stuk lastiger, dan mag manlief doen bij de linkshandige kinderen ;-)

   Verwijderen
  2. Veters strikken is ook enorm lastig! Dat doen onze kinderen inmiddels op geheel eigen wijze! Ze maken de eerste 'knoop', dan twee grote lussen van de overgebleven linkse en rechtse veter, en die twee lussen knopen ze dan weer net zoals de eerste 'knoop'. Met een prima strik als resultaat! Dankjewel voor de tip, ik ga links breien ook maar eens oefenen!

   Verwijderen
 3. Yay!! Kun niet vroeg genoeg beginnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk!
  Wat heerlijk lijkt me dat om samen met de kindjes te fröbelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh wat leuk! E is ook begonnen met breien maar leert het dan weer van oma want deze mama kan dat niet ;)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kun jij niet breien? Dat had ik niet gedacht. Leert E het nu weer aan jou? Want het is wel heel erg leuk om te doen.

   Verwijderen
 6. Ja dat is inderdaad erg lastig! Mijn linkshandige zusje wilde mij leren haken, maar dat lukte met de beste bedoelingen niet! Kan ook aan mij hebben gelegen overigens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op school bij de handwerklessen leren alle meisjes op dezelfde manier breien. Geen verschil tussen links- en rechtshandigen. Bij haken ligt dat anders. Dan leren de linkshandigen wel linkshandig haken. Als je als rechtshandige iets aan een linkshandig wil leren, helpt het soms om tegenover iemand te gaan zitten.

  Succes!!
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk zeg, en knap van haar! Ik zie dat je gewoon lange breinaalden gebruikt, lukt dat goed? Ik was een beetje van plan om speciale kinderbreinaalden te kopen. Maar als ik deze foto zie, denk ik dat het zo ook wel moet lukken...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)