vrijdag 26 juli 2013

Een tussendoortje # DIY BadCapeEen patroon van een ruime badcape, ideaal na een zwempartij of voor op de camping. Ik maakte ze al eens voor de jongens en nu krijgt Elke er ook eentje voor haar verjaardag (en hoop ik dat ze ook snel met de zwemlessen kan starten). En Hidde wilde 'm wel even showen want Elke is nog net niet jarig.

DIY Badcape

Wat heb je nodig:

Een groot badlaken (66 bij 135 cm) 
Een badhanddoek (45 bij 95 cm)
eventueel biaisband

Maak de kap door 26 breed x 54 lang cm (zelfkant) te knippen en dan aan één zijde vast te stikken.

Bepaal het midden van het badlaken en knip ongeveer 30 cm open

Speld de kap rondom vast 

Aan de voorkant blijft er een ruimte van ongeveer 12cm open


Stik de kap vast en zigzag rondomIk werkte de binnenkant nog af met een biaisband maar dat hoeft natuurlijk niet.

Veel spetterplezier!

En ik weet het, ik zou een hele zomervakantie niet gaan bloggen. Maar dat is toch lastiger dan ik dacht. Vandaar zo nu en dan een tussendoortje ;-)

5 opmerkingen:

 1. Ik dacht het meteen toen ik jouw op bloglovin zag, wil nog niet zo lukken met die blogbreak?! Nou ja geeft niets toch, is doe sowieso wanneer ik zin heb/ er iets in me op komt. Zo'n cape is inderdaad handig en als dit weer aanhoud gaat ze er nog veel plezier van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe zorg je er dan voor dat de voorkant (aan de hals) van de cape niet gaat rafelen? Stik je die af als je ze goed keert of moet je die dan afwerken met biais?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedoel je de voorkant van het blauwe deel? Dat is de zijkant van de badhanddoek en zodoende al mooi afgewerkt :-) Je kan het natuurlijk ook met biaisband afwerken.

   Verwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)