zondag 16 juni 2013

In badEen tijd geleden kocht ik zachte, lichtblauwe tricot. Deze week maakte ik daarvan een wikkelrok en een jurk. Voor mijzelf. Daarna knoopte ik heel veel elastiekjes in de wikkelrok en deed deze in een paars verfbad. De jurk doopte ik gedeeltelijk in het verfbad. Het resultaat is verassend leuk!

De wikkelrok en jurk maakte ik zonder zoom, tricot rafelt niet maar krult om en dat geeft een erg leuk effect. En het is lekker snel klaar :-)

Toen ik de smaak te pakken had, pakte ik ook een oud wit shirt en draaide deze tot een knoop. Deze zette ik lichtjes vast met een elastiek en deed 'm toen ook in het verfbad. Na 45 minuten haalde ik de knoop uit het shirt en deed het shirt weer terug, voor 15 minuten, in het verfbad. Zo werd het shirt twee kleuren paars.

Nog meer leuke verfideeën vind je hier


Patroon wikkelrok: 'allemaal rokjes' 
Patroon jurk: Knip november 2008

11 opmerkingen:

 1. Prachtig geworden Sigrid. Blijft het goed in de was?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk het wel Dorothé. Na het verven heb ik het één keer gewassen en dat is helemaal goed gegaan. De andere keren dat ik kleding geverfd heb (in de wasmachine) bleef het ook na het wassen goed.

   Verwijderen
 2. Superleuk!! En inderdaad toevallig zeg, dat we allebei hebben zitten verven gisteren. Wat nog toevalliger is: ik heb voor mezelf een vestje geverfd (staat niet op mijn blog) in exact dezelfde kleuren als jouw jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel heel toevallig. Ik ben ik wel benieuwd naar je vestje...

   Verwijderen
 3. Mooie jurk! Iedereen gaat inderdaad experimenteren met verfbadjes. Brengt wel inspiratie! Erg leuk en doet me erg denken aan vroeger! Mooi geworden! Groetjes Stella

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat superleuk!! Dat hebben wij vroeger op school ook gedaan (zou er nooit meer opgekomen zijn haha). Bedankt voor de inspiratie, dat is ook leuk om eens met onze dochters te doen!! Groetjes, Noortje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat werkt verslavend hoor!! lekker hippie...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn zus deed dit vroeger ook, grappig hoe alles weer terugkomt, is nu hartstikke hip!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)