dinsdag 22 mei 2012

Dinsdag Twinsdag # Wat trekken we ze aan?

Voordat de jongens geboren werden hadden we bedacht dat we ze zo weinig mogelijk hetzelfde wilden kleden. Juist om ze niet als tweeling maar als twee verschillende jongetjes te zien. Zowel voor ons maar misschien nog wel meer voor de buitenwereld ;-)
Maar als kraamkadootjes kregen we veel dezelfde setjes en ach, dat stond toch ook wel erg leuk en schattig. En ook als we kleding gingen kopen kwamen we toch geregeld met dezelfde kleren, maar wel in andere kleuren, thuis.

Maar sinds ze naar de basisschool gaan hebben ze écht ieder hun eigen kleding. Hun eigen maat en hun eigen stijl. En dat is leuk want het zijn ook twee heel verschillende mannetjes.
En toch kozen ze in de winkel precies hetzelfde shirt uit. Apart van elkaar. En nu ze vinden ze het helemaal leuk om als 'echte' tweeling rond te springen.

Ik ben wel benieuwd hoe jullie denken over hetzelfde gekleed gaan of juist niet voor een meerling.


Benieuwd naar meer tweelingverhalen? Kijk bij Effie voor alle deelnemers
20 opmerkingen:

 1. Grappig. Ik heb ze nooit hetzelfd aangedaan wel eens iets dat ongeveer hetzelfde was maar dan in een andere kleur. Lune wilde laatst dat ik dezelfde trui voor haar maakte als voor Marin: want dan leken ze net een tweeling ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ook hier merk ik dat ze nu meer en meer begrijpen wat een tweeling is. En dat ze het erg leuk vinden om dat anderen te laten zien.

   Verwijderen
 2. hier dan wel geen meerling, maar ik vind het zo lastig dan zie ik een prachtige jas, maar wie van de 2 meisjes mag ik daar gelukkig mee maken? zowaar ik vaak ook met dezelfde setjes thuis kom :-) en de meisjes het helemaal geweldig vinden kleden ze toch ook vaak hetzelfde..... tegen dat ze zeggen het niet leuk te vinden hoor ik het wel dacht ik zo ;-)

  enig nadeel is dan wel dat de jongste de "doorschuivertjes" krijgt en die dan ook al een jaar in de andere maat heeft gedragen ;-) whahaha maar tegen woordig doen we goede zaken op marktplaats en kapaza ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ook hier worden kleden doorgeschoven maar gelukkig vinden ze dat nog steeds erg leuk.

   Verwijderen
 3. Wij hebben ze ook nooit hetzelfde aangedaan. wat ik wel eens doe is de kleuren op elkaar afstemmen. ik kleed nogal veel in 2 lagen=> lange mouwen met een shirtje erop. dan doe ik nog wel eens dat dezelfde kleur onder shirt hebben (uiteraard geldt dat niet voor roze of een andere meisjes kleur :P)
  als ik twee jongens of twee meisjes gehad zou hebben, zou ik ze ook niet cliché hetzelfde kleden. ik heb daar echt een hekel aan hahaha.
  Ons mam die deed ons vroeger nog wel eens dezelfde tuinbroek aan of dezelfde jas en wij waren niet eens een tweeling, mijn broertje en ik.. Die heeft altijd graag een tweeling gehad en die vond dat ik onze tweeling ook dezelfde (unisex) kleertjes aan moest doen.. écht niet! :) ik vind overigens een zelfde shirt in een ander kleur wél kunnen hoor :):)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn zus en ik droegen vroeger ook geregeld hetzelfde ;-)
   Kleuren op elkaar afstemmen heb ik ook lange tijd gedaan, nu niet meer.

   Verwijderen
 4. ik zou ze niet hetzelfde kleden, maar ik weet nu uit ervaring dat ik mijn 2 jongens (waar dan 4 jaar tussen zit) ook soms hetzelfde t-shirt bezorg...als de mama het zo mooi of leuk vindt, tja dan geberud het soms dus wel eens dat ik een maatje 6 en een maatje 10 koop. Maar ze doen het dan wel niet dezelfde dag aan...of ze moeten het zelf zo gekozen hebben.
  Maren (hoemmelke.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier vaak wel hetzelfde maar als het even kan in 2 kleuren of een verschillende printje. Ze hebben ook wel totaal verschillende dingen maar echt eigen kleren nog niet. Wel hebben ze ieder hun favoriete kleur, Eva blauw en Hannah rose dus een aantal zaken zijn toch echt wel eigen! Ach ik zie wel hoe lang ze het nog leuk vinden zodra er eentje protest levert is het klaar!
  Overigens gaan ze in lengte en breedte nu zo van elkaar verschillen dat ze waarschijnlijk alleen al daardoor straks een eigen kledingkast hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hier hebben ze ook verschillende maten kleding en daarom ook hun eigen kleding. Daarnaast houdt Teun erg van felle kleuren, Hidde wat minder. Wel leuk dat je meiden ieder zo hun eigen kleurvoorkeur hebben.

   Verwijderen
 6. Toen mijn jongens nog klein waren hadden ze wel eens hetzelfde aan of hetzelfde maar dan in een andere kleur. Vond ik superschattig staan ook omdat ze helemaal niet op elkaar lijken. En soms vind je iets zo leuk dat kan je het gewoon in tweevoud kopen :-)Nu koop ik alleen de spijkerbroeken nog veel en gelijk in. Verder hebben ze allebei een hele andere smaak voor kleur, en ze willen echt niet aan wat de andere broer al draagt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is hier ook vaak wel grappig; ze lijken niets op elkaar, dus met dezelfde kleding aan zie je verbaasde blikken ;-)

   Verwijderen
 7. Hier geen tweeling, maar 1 zoon en 3 dochters waar telkens anderhalfjaar tussen zit. Hetzelfde aandoen, doe ik niet. Maar wat ik wel leuk vind, is ze bvb allemaal een jeansbroek aandoen. Of ( in de mate van het mogelijke) een tshirt met Mickey Mouse op ofzo. Of de meisjes een kleedje in gelijkaardige kleuren / model met een legging. Zeker als we op daguitstap gaan, zodat ik niet al teveel moet nadenken over wie wat nu aanheeft als ik ze moet zoeken in de speeltuin ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk dat het voor een tweeling die zo van elkaar verschilt juist wel leuk is om af en toe hetzelfde aan te hebben, juist om te benadrukken dat ze ene tweeling zijn. Bij een eeneiige tweeling is het bij baby's misschien nog wel schattig, maar denk ik al snel 'arme kindjes'!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is het ook; ze snappen nu steeds meer wat tweelingzijn eigenlijk is en vinden het erg leuk om dat aan anderen te laten zien.

   Ik heb het juist met grotere kinderen die hetzelfde dragen, helemaal als ze 1-eiig zijn. Hoe moet de juf/meester/vriendjes hun uit elkaar houden als ze ook nog hetzelfde dragen?

   Verwijderen
 9. Mijn tweeling bestaat uit een jongen en een meisje en ik vind het wel leuk om het patroon van het kleedje in het hemdje te laten terugkeren. Ik vergeet regelmatig dat ze een tweeling zijn en dan is het juist leuk dat ze toch iets hetzelfde hebben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is leuk bedacht. Lukt dat ook goed met jongens/meisjes kleding?

   Verwijderen
 10. Het zijn een stel knapperds, met hetzelfde shirt of niet.
  Hein[4] is beretrots als hij dezelfde jas krijgt als zijn grootste broer[11], maar ja, die zijn dus geen tweeling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'dankje' zei de trotse mama

   Hidde en Abel dragen nu dezelfde broek en vinden dat ook heel leuk én stoer ;-)

   Verwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)