Vakantie
Storm
Regen
Bakken..
én smullen maar
:-)
We maakten heerlijke oliebollenbroodpudding,
speculaasjes
-zonder plank maar mét kleivompjes-
en kruidkoek
Speculaasjes:
50g bloem
50g zelfrijzend bakmeel
75g koude margarine
50g bruine basterdsuiker
1/2 theelepel speculaaskruiden
1/3 theelepel zout
rijstebloem *
* alleen nodig bij een speculaasplank
Bereiden:
- doe alle ingrediënten, behalve de rijstebloem, in een kom.
- Snijd de margarine met een mes in kleine stukjes
- Alles snel kneden
- Rijstebloem over de speculaasplank strooien
- Het deeg in de plank drukken
- Het overtollige deeg eraf snijden
- Plank keren en koekjes op de bakplaat leggen
- dit herhalen tot al het deeg op is
- op 160 graden in 20 minuten bakken
Kruidkoek:
250g zelfrijzend bakmeel of 250g volkorenmeel en 3tl bakpoeder
200g bruine suiker/honing/ahornsiroop
snuf zout
2 dl melk
1 theelepel koekkruiden
eventueel rozijnen, noten
Bereiden:
- Alles doorelkaar roeren
- in ingevette bakvorm doen
- op 150 graden in 60 minuten bakken
Die oliebollenpudding vind ik heel leuk bedacht! Gezellig he, zo met z'n allen thuis!
BeantwoordenVerwijderenMMM, dat ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenIk vind zelfgemaakte speculoos altijd heerlijk ... Misschien moet ik dit ook eens proberen !
BeantwoordenVerwijderenAhhh dat ziet er super gezellig uit...knus hè, met dit weer, lekker met zijn allen bakken!
BeantwoordenVerwijderenDat moet daar lekker ruiken bij jullie
BeantwoordenVerwijderenOh, heerlijk. Kruidkoek.
BeantwoordenVerwijderen