zondag 29 augustus 2010

Pruimentaart

Op deze mooie, tijdelijke woonplek staan heel veel fruitbomen rondom de boerderij. De eigenaren maken daar heerlijke dingen mee en ook wij mogen wel wat lekkere dingen gebruiken. Niet teveel natuurlijk want dan blijft er niets lekkers meer over voor de jammen en siropen.
Omdat er ook veel pruimenbomen staan leek het me leuk om eens een pruimentaart te bakken. Op het web vond ik dit lekkere recept van een Italiaanse pruimentaart.
Helaas is de taart wat zurig in plaats van zoet, misschien had ik er wat meer suiker in moeten doen? Of maak ik alsnog slagroom voor erbij, is vast ook lekker ;-)

Terwijl ik aan het bakken was, speelden de kinderen een middag binnen...
Lekker lezen, tekenen, met Duplo spelen en soepstengels eten


3 opmerkingen:

 1. Het was ook echt een dag om te bakken en te knutselen en te tekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mijn pruimen moet ik ook vaak nog wat extra suiker toevoegen (ik gebruik het recept ook namelijk ;-)). De pruimen even voorproeven helpt vaak wel. Als ze heerlijk zoet zijn, dan is extra suiker niet nodig, anders is een beetje extra suiker wel prettig (die kun je ook over de bovenkant strooien, maar ik strooi het meestal over de pruimen zelf).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het recept ook gebruikt en vond het ook wat zurig... Maar daar houd ik wel van. Zelfs mijn kinderen vonden 'm lekker, en dat wil wat zeggen. Volgende keer misschien gewoon wat vanillesuiker erbij, dacht ik, ik had nu heel oud vanille-essence gebruikt. Wel een gemakkelijk recept verder, ook lekker met ander fruit!
  't Ziet er bij jou wel supergezellig uit, zo. Op dit soort dagen wilde ik altijd dat ik een sjoelbak had, maar daar zijn jouw kinderen nog net wat te klein voor...

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)