zaterdag 19 januari 2013

Geduldig werkje


Na het schaatsen werd er voor de vogeltjes gezorgd. De één prikte gaatjes in de pinda's (met een prikpen) en de anderen rijgden de pinda's aan een draadje. Langzaam werden de pindakettingen langer en langer. Een fijn geduldig werkje. 

De pindakettingen krijgen een mooi plekje bij het raam. Genieten wij van de vogels en zij van het lekkers.

Hoe zorgen jullie voor de vogels in de winter?

9 opmerkingen:

 1. Hoi Sigrid, ik heb twee suikerpotjes gekocht op de rommelmarkt. Daarin vet gesmolten (magnetron) en dan vogelzaad erdoor geroerd. Ophangen aan één oortje en klaar is kees. Een fluitje van een cent en SNEL!
  Ook pindakaas op een tak gesmeerd, werkt eveneens prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat hebben wij vandaag ook gedaan, pindakettingen geregen! Verder strooien we brood en hebben we vetbollen opgehangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat heerlijk al die kindjes zo bij elkaar aan het werk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lief stel zo met z'n allen aan de tafel. Wij hadden vetbollen opgehangen, maar die waren binnen één dag al helemaal opgepikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijn werkje! en wat zullen de vogels er blij mee zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zo samen aan t werk! Ik heb de pinda's maar los neergeld, laatst hadden we blaren op onze vingers van het naald-door-pinda steken..
  Goede tip om t eerst met een prikpen te doen..
  Ik heb een taartje gemaakt van frituurvet en zaad, hij lukte niet helemaal precies, maar krijgt wel wat snoepers gelukkig. Heb het net op mijn blog gezet..
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb een zgn alluminium 'tulband' vorm, dat moet een leuke vorm geven. Alleen kwam het er niet in 1 keer goed uit.. ;
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)