vrijdag 22 november 2013

Ik recykleer een beetje: DIY stoere knielappen


Misschien niet echt recykleren maar wel een beetje. Van een kapotte broek maakte ik een stoere worker. Want knielappen vinden jongens van 7 soms niet echt stoer meer..
maar nu ze weer veel binnen spelen gaan de broeken achter elkaar kapot. Dus moest ik aan de slag want blote knieën is ook zo koud in de winter.Ik zal proberen uit te leggen hoe ik de knielappen maakte. De foto's zijn helaas zo donker geworden dat het daar niet duidelijker van gaat worden.

Ik haalde de zijnaad los (die niet doorgestikt is, hier was dat de buitenkant). Nam een lapje stof (2x de breedte van de broekspijp), vouwde deze dubbel en stikte deze aan 2 kanten vast met de goede kanten opelkaar. Omkeren en dan aan doorgestikte kant vastzetten. Aan de boven- en onderkant extra doorstikken voor het stoere effect en dan tussen de zijkant van de broek vaststikken.
Aan de achterkant plakte ik een stukje vlieseline over de scheur zodat zoon daar niet in blijft hangen bij het aantrekken van de broek.

Voor meer leuke recykleer-ideeen kijk bij Boomie of op de  Pinterest pagina .

7 opmerkingen:

 1. Mama's met stoere jongetjes gaan hier heel blij mee zijn :)
  Ik heb me vaak afgevraagd hoe ze het deden die twee van mij, al na één dag konden ze erdoor zitten, kampioenen op dat vlak :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou zeg, dat had ik net nodig! Een van de jongens kwam van de week thuis met zijn beide knieen volledig door. Thank you!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die is stoer!
  We zitten hier nog in de knielappen-fase, dus deze komen op m'n lijstje voor in de toekomst ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dat is jeel stoer zo. Mij moeder repareerde de broeken ook altijd zo, en dan gingen ze nog heel lang mee! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk Sigrid,

  Dat zal ik ook eens proberen. Toevallig had ik een gat op een andere manier versteld en ook onder jeansbroekreparatie zie je een mogelijke methode zie http://djaktief.wordpress.com/naaien-tips-en-trucs/

  Verder ga ik binnenkort lekker surfen door jouw pinterst hoor.

  groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 6. recykleer? Neem eens een kijkje op www.breakid.com. Kids jeans voorzien van kniestukken.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)