dinsdag 7 mei 2013

Zaadbommetjes


Psst..wij gaan op pad om de wereld een stukje vrolijker te maken.
Doen jullie ook mee?

We maakten zaadbommetjes: kleine bommetjes van papier waarin bloemenzaad zit verstopt. Het idee vond ik hier

We scheurden krantenpagina's* in stukjes en deden de snippers een kwartiertje in een pan met heet water.  Daarna ging de staafmixer erdoor om er een drapje van te maken. 
We mengden de bloemenzaadjes (wij kozen bloemenzaad voor vlinders) erdoor en lieten het goedje toen uitlekken in een zeef, waarin een katoenen doek lag. Daarna draaiden we er kleine balletjes van en die lieten we drogen.
De balletjes deden we in een kinderzakdoekje met het label eraan. 


* in kranten zit vervelende drukinkt. De staafmixer en beslagkom zijn nu grijs gekleurd en dat wil er helaas niet meer af. Misschien dat het ook lukt met toiletpapier?

9 opmerkingen:

 1. bij de kaarten van Oerrrrr zaten ook zaadjes. we moesten balletjes van potgrond maken en die in de tuin verstoppen/ gooien (viel weer uit elkaar. beetje zelfde superidee. ik vind deze ook heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben het ook gedaan, maar dan anders. Daar komt nog een blogpost over en dan verwijs ik ook naar deze. Dit is echt een leuke variant op het bommetje wat wij hebben gemaakt.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahahaha

  vergeef mij, maar toen ik naar school ging moesten we ook eens papier maken, we kregen de uitleg in de klas en moesten een aantal vellen thuis maken, dus ons ma haren mixer gebruikt en nen tupperware kom...
  Mama was niet echt heel erg blij... Nochtans was het wel een projectje voor moederdag... Vader kocht haar dan maar een nieuwe mixer voor haar dag!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk idee.....
  Waar heb je het labeltje vandaan, of is dat zelf ontworpen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het labeltje vond ik bij Knippie (link) maar ik zie nu dat de link het niet meer doet :-(

   Verwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)