maandag 15 april 2013

HsH # 59 Home sweet home?En dan besluit je om met je gezin met vier jonge kinderen naar Engeland te gaan. Daar heb je een mooie, oude cottage gekocht waar nog wel het een en ander aan gedaan moet worden. Maar dat is geen probleem, dat gaat gewoon lukken...

Tien jaar later volgt NCRV dokument dit gezin. (klik hier voor de uitzending) Het huis is nog niet af, de kinderen en de man zijn ingeburgerd maar de vrouw heeft heimwee. Hoe zou het nu, 2 jaar later met dit gezin gaan? Zouden ze nog in Engeland wonen, of toch weer in Nederland? Zou het huis af zijn?


Wij zijn ruim acht jaar geleden verhuisd van stad naar platteland. Sommige vrienden en familie vroegen zich af of dit wel een plek zou zijn waar wij onze draai zouden kunnen vinden.  Gelukkig voelt dit huis voor ons vanaf dag 1 als thuis! We genieten van de rust, de ruimte, de wisselingen van de seizoenen.
Dit is echt ons Home sweet Home!

Een mooi, klein, groot, vrijstaand of juist rijtjeshuis? Een mooie rustge of drukke omgeving? In de stad of op het platteland? Familie wel of niet om je heen? Wanneer maak je het besluit om te gaan verhuizen en wat maakt voor jou je huis als thuis? 


'home sweet home' is een idee van Barbaramama.
kijk daar voor alle deelnemers

10 opmerkingen:

 1. En ik ben blij dat je hier bent komen wonen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha ik dacht eerst dat jullie naar Engeland zouden verhuizen!
  Wij wonen in een stadje in de landerijen, tussen boerderijen. Familie in de buurt. Heerlijk!
  Ik ben hier opgegroeid dus dit voelt echt als THUIS!

  Home sweet home X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooit verhuisd van Nijmegen naar de randstad (omgeving Rotterdam).... het went toch nooit helemaal. Maar ik wil niet meer terug omdat ik waarschijnlijk Nijmegen geïdealiseerd heb. Bovendien zou ik dan alles weer opnieuw moeten op bouwen en dat gaat nu ik 51 ben met pubers toch een stuk moeilijker dan toen ik nog in de kleine kinderen zat. En dan de horror om tegenwoordig je huis te verkopen.

  groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat idealiseren zou zo maar kunnen. Daar ben ik ook altijd een beetje bang voor, want ik blijf ook wel een beetje heimwee houden naar Friesland..;-)

   Verwijderen
 4. Natuurlijk voelt jullie huis goed, zeker met drie jongens en een meisje.....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ik zo fijn vind van ons huis is, dat je zo naar buiten loopt, de natuur in. De ruimte om huis. Dat was ook de reden dat we dit huis kochten ook al woonden we nog maar net in de Prunuslaan. Maar de bewoner, een hele oude man kwam te overlijden en we zeiden altijd " als dat huis te koop staat, gaan we ervoor" En zo ging het :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb na het lezen van jou blog de uitzending gekeken, tjonge wat maakt ze het zichzelf moeilijk en ondertussen maakt ze geen thuis voor haar kinderen omdat ze zo opgaat in haar eigen verdriet en telkens vlucht naar nederland, ik ben ook benieuwd hoe het nu met hun gaat.
  Ik kan er over mee praten we zijn in korte tijd verhuisd van Groningen naar Gelderland, naar Friesland naar Limburg en nu wonen we in Brabant.
  Tjonge wat vonden we Friesland leuk en wat baalde we dat we daar weg gingen, uiteindelijk hebben we hier in Brabant ons plekje wel weer gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)