..toen we naar een camping gingen in een klein Zeeuws dorpje. Ieder jaar naar dezelfde camping en het liefst ook nog op dezelfde plek als het jaar daarvoor. En we gingen ieder jaar naar het strand en we hadden altijd mooi weer. Echt! En als traktatie aten we bolussen. En lekker dat die waren!
Nu maakte ik ze samen met de kinderen en kwamen de herinneringen weer boven. En weet je, ze smaakten deze keer weer net zo lekker als toen. Heerlijk!
Wil je ze ook maken?
Dit
heb je nodig voor 10 bolussen:
500
g tarwebloem
50
g verse gist of 14 g gedroogde gist
1
eetlepel citroenrasp
1
eetlepel suiker
10
g zout
250
ml lauwwarme melk
100
g gesmolten boter
150
g donkerbruine basterdsuiker
1
eetlepel kaneel
En
zo maak je ze:
De
bloem en gist samen mengen in een kom. Hierbij de helft van de
citroenrasp en de suiker en het zout doen en al roerende de melk en
de boter toevoegen. Blijven roeren tot het een mooi samenhangend deeg
is. Afdekken met plastic folie en 15 minuten laten rusten. (dit kun je ook in de broodbakmachine doen)
Een
beetje olie op het werkblad doen. Stort het deeg erop en 10 minuten
doorkneden tot het een mooi soepel en elastisch deeg is. Van het deeg
een bal maken en terugdoen in een kom, afdekken en een uur laten
rijzen op een warme plek.
De
bruine basterdsuiker met de kaneel en rest van de citroenrasp mengen.
Strooi dit uit op het werkblad. Verdeel het deeg in 10 stukken en rol
ze op het werkblad uit tot lange rolletjes van 1,5 cm dik. De
rolletjes zijn dan rondom bedekt met het suikermengsel. Rol ze op tot
spiralen en leg ze op een ingevette bakplaat. Laat ze 1 uur rijzen op
een warme plek.
Verwarm
de over voor op 225 ÂșC. Bak de bolussen in 5-8 minuten bruin en
gaar.
Dek
ze uit de oven af met bakpapier en leg er een plank op, keer de
bolussen en laat ze afkoelen.
Eet
en geniet!
Lekkkkerrrrr!! :D klinkt goed. En dat bordje is ook zo mooi.
BeantwoordenVerwijderenOooo, zalig, dat ga ik deze week proberen!
BeantwoordenVerwijderenOh nee zeg ik wil gewoon echt niet weten hoe je ze maakt, veel te lekker mmmm
BeantwoordenVerwijderenInmiddels gemaakt en overheerlijk!
BeantwoordenVerwijderenDrie maal raden wat ik zondag ga maken! Dank je wel voor het recept.
BeantwoordenVerwijderen