maandag 4 maart 2013

HsH# 58 Warme BroodjesMaandagochtend, als alle kinderen naar school en de psz zijn, begint mijn nieuwe ritueel. Ik ga brood bakken. 

Nu bakken we al heel lang brood in een broodbakmachine maar die broden zijn nu gewoon te klein voor ons zessen. En het grote nadeel van een broodbakmachine vind ik ook het onhandige formaat van de broden. 

De broodbakmachine gebruik ik nog wel voor het kneedwerk maar daarna doe ik het deeg over in broodbakblikken. Ik laat ze even rijzen terwijl ik Abel ophaal van de psz en daarna gaan ze 40 minuten in de oven en hebben we heerlijk, warm brood. 

Vanaf nu is het MaandagBroodBakDag. 
Met dank aan Ingeborg en Wolfjes Wereld voor de baktips!


Home sweet Home


'home sweet home' is een idee van Barbaramama.
kijk daar voor alle deelnemers


14 opmerkingen:

 1. Dat zou ik ook nog weleens willen proberen!
  Ze zien er in ieder geval heerlijk uit: eet smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met mijn oude machine deed ik het ook zo, mijn brood afbakken in de oven en laten kneden in de machine, vond het gewoon veel lekkerder zo...

  Maar sinds kort heb ik een nieuw machien, een panasonic en moet toegeven, ik vind het brood gebakken in die machine ook lang zo slecht nog niet. In de week bak ik mijn brood op die manier, int weekend bak ik dan eens een rozijnen, suiker of chocoladebrood en dat gaat dan in de oven...

  O en wat ruikt het huis heerlijk dan, samen met vers gezette koffie...

  (dagdroomt verder; met een beetje verse choco op de boterham, de nieuwe nest voor de neus, het zonnetje dat heerlijk binnenpiept en de poes die lieflijk mijn aandacht komt vragen, met stilletjes op de achtergrond één van mijn lievelingsliedjes op de radio,...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook wij hebben een panasonic bbm en die bakt idd heel goed. Maar de onze is al oud en het bakblik is niet meer zo heel goed. Maar het grote nadeel van de bbm is toch wel het formaat brood, die passen echt niet in de broodtrommel.

   Verwijderen
 3. Oh herkenbaar, van dat de broden uit de bbm te klein werden, zomaar ;-)
  En ik gebruik mijn bbm idd nu voor het kneedwerk, want het geeft wel prachtige deegjes. En darana verwerk ik het zelf naar believen verder :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Sigrid,

  Zelfgebakken brood is helaas niet in bij pubers, daarom bakken wij alleen in het weekend. De vorm van het brood is inderdaad onhandig, maar wij snijden het 1x in de lengt en dan op zijn kant.

  groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En die geur is zo lekker! geeft een echt home sweet home gevoel. Fijne week voor jullie! Misschien moet ik met je meedoen op de maandag want heb die ochtend ook voor mezelf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker!
  Ook hier iedere dag versgebakken broden ( 2 per dag).
  Geen machine, gewoon met de hand.
  Mijn liefde die via mijn handen in de broden terechtkomt, dat voedt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier ook een proberen om gewoon te bakken, en alleen evt. de bbm (ook panasonic) te gebruiken voor het kneden. Jouw brood is mooi gerezen, ik moet er echt aan denken om de verwarming dan wat hoger te zetten anders rijst het deeg niet goed (maar dat was met een probeersel van zelf kneden).
  Laatst zelf koffiebroodjes gemaakt, lekker....!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mmm! Ziet er heerlijk uit! En er gaat niets boven de geur van versgebakken brood! Liefs, Charon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, wat lekker ziet dat er uit!! Ik heb een haat-liefde verhouding met mijn bbm (toevallig ook al een oude Panasonic :-)), maar misschien ligt dat ook wel aan mijn meel... Welke verhoudingen gebruik jij?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij bakken ook iedere dag brood in de machine. Maar wat een goed idee om het kneed werk door de machine te laten doen. Ga ik ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)