vrijdag 4 januari 2013

Nieuwe uitdaging
Op verzoek maakte ik een jurk. Geen meisjesjurk maar een grote-mensen-jurk. En dat was een nieuwe uitdaging voor mij. Eerst maakte ik een proefjurk voor mijzelf want om nu direct de mooie stof te verknippen, dat wilde ik niet. Het proefmodel lukte en toen ging ik aan de slag met deze jurk. Op wat kleine verbeterpunten na, ben ik best tevreden. En ik vond het leuk om eens wat anders te maken.

Mijn uitdaging voor 2013 is om eens wat vaker iets anders te maken dan eenvoudige patronen die snel klaar zijn.  

En wat is jullie uitdaging voor 2013?

Patroon: Knip februari 2011
Stof: stoffenspektakel

13 opmerkingen:

 1. Missie geslaagd zou ik denken! 't Ziet er een mooie jurk uit. Veel succes nog met alle projecten die nog komen.
  Mijn uitdaging is om te durven zelf creëren (tassen en dergelijke, want kledij gaat mijn petje ver te boven) in plaats van een patroon te vormen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is ook een hele mooie uitdaging! Ik hou ook nog teveel vast aan een patroon, ik denk dat ik met je mee ga doen :-)

   Verwijderen
 2. Echt mooi! Tricot, nog een uitdaging voor mij ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie jurk, en wat ene goed voornemen (ik houd ook altijd erg van simpel-en-klaar-in-een-avondje! mijn voornemen voor 2013? Zoveel mogelijk zelf maken en een flinke bres slaan in mijn stoffen en garen voorraad; opmaken ipv bijkopen dus! Groetjes, marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pffff.. vele uitdagingen op verschillende vlakken. Maar dit zou voor mij ook een goede zijn.
  Wat is het jurkje leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Sigrid.....yeah goed gelukt....ik daagde mezelf in 2012 al uit door moeilijkere dingen te naaien....in 2013 wil ik nog een stapje verder gaan...is een wordt-vervolgt-verhaal ;-)
  Wat ik bijna altijd doe....ik gebruik een bestaand patroon en pas er dingen op aan....in het begin veranderde ik alleen kleine dingen....nu ga ik steeds verder omdat ik helaas (nog) niet zelf patronen kan tekenen....dat is nog een uitdaging voor een later stadium ;-)
  xxSas

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geworden! Zo'n jurk, daar durf ik niet aan voor mezelf...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, die jurk heb ik ook gemaakt...
  Maar ze is nog niet af, ik moet de zoom onderaan nog doen...
  Mooi gelukt, deze. Doe zo verder, hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Best een leuke uitdaging en goed gelukt :)
  Sigrid in verband met de mutsen, het zijn babymaatje, maar als je het grootste maatje neemt en de rekker weg laat lukt het ook voor 2 tot 3 jarigen en op een kinderhoofdje staan ze nog beter. Ze zijn ook snel klaar, en met gekleurde fleece kan je van eend, kikker tot beer gaan,...:D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Sigrid, zeker geslaagd! Erg mooi geworden, denk dat je veel meer maken kunt dan jezelf durft. Suc6 met je voornemen, ben benieuwd naar je pronkstukken. x

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)