zondag 14 oktober 2012
Appels in een potje
Ik kreeg wederom veel appels en dat is heerlijk! Nu was mijn plan om de appels te gaan gebruiken voor de vlierbessen-appeljam maar ik was wat laat met plukken en dat wat er was, was niet al te best. En na heel veel appelmoes, appeltaart, appelcrunch en appelcake waagde ik mij nu aan de appelconfituur.
Schil en snijd een kilo appels in kleine stukjes. Doe hier zo'n 600g (gelei)suiker over. Laat dit appelgoedje een tijdje staan, roer zo nu en dan even door. Daarna op een klein vuurtje in ongeveer 45 minuten zacht en gaar koken. Beetje kaneel erdoor, in schone potjes doen en klaar is de appelconfituur.
Ik vond het recept bij haar. Waar je ook de link naar echte leuke labels vindt ;-)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Nog nooit gegeten maar het lijkt me heerlijk! Dank voor het recept :-)
BeantwoordenVerwijderenIk heb 't ook nog nooit gegeten, maar het lijkt mij heel erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenHmm.. dat ziet er lekker uit?! Ik ga even doorklikken! ;o)
BeantwoordenVerwijderenOh, ik herinner me nog de appelvlier van vorig jaar.... Klaar voor de winter ben je nu!
BeantwoordenVerwijderenWe kunnen natuurlijk niet proeven, maar het ziet er in ieder geval heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenDat klint erg lekker. Maakt het nog uit welk soort appels je daarvoor gebruikt?
BeantwoordenVerwijderenIk zet dit op mijn to do lijstje!