donderdag 8 december 2011

DWZI # SnertWeer









































Deze week was het echt
SnertWeer



Ingrediënten voor 5 personen
  • 500g spliterwten
  • 2l water
  • schouderkarbonade
  • 2 preien
  • 2 winterwortels
  • stuk knolselderij
  • rookworst
  • bouillonblokjes
  • peterselie
  • selderijgroen
  • zout
  • peper
Bereiden
Erwten wassen,vlees afspoelen en alles 30 minuten laten koken
Het gare vlees uit de pan nemen
De kleingesneden prei, wortel en selderij aan de soep toevoegen
Vlees klein snijden en erbij doen, samen met de bouillon
Alles nog 10 minuten zachtjes laten koken
Eventueel nog op smaak maken met zout en peper

Lekker met roggebrood belegd met katenspek en mosterd

Fijn weekend allemaal!

Voor andere deelnemers van DWZI, klik hier 

14 opmerkingen:

  1. hmmmmm
    (en hou je van een goed lobbige variant, nog een kruimige aardappel in blokjes erbij)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit! En wat een leuke foto's van meekokende zoon ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Daar is het inderdaad weer voor! Eerst het strand op en daarna een lekkere kom snert!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ja, lekker he, ik had het gisteren ook gemaakt. Ik laat het dan altijd een nacht staan, zodat alle smaken goed tot hun recht komen en de snert zo dik wordt dat je er een lepel rechtop in kan zetten ;o)

    (ik gebruik alleen nooit bouillonblokjes, het smaakt ook prima zonder, gewoon peper en zout. De knolselderij maakt het al heerlijk kruidig.)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Snert vind ik ook lekker om te maken. Ik doe er altijd aardappelen door en spekjes door. Voor het makkelijke vaak een erwtengroentesoep pakket. Ik vind het snijden van knolselderij echt een crime. Ik heb ook een recept om mijn blog staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh, schouderkarbonade. Wat een goed idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh, wat ziet dat er verlekkerend uit! Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een goed idee, wij zijn wel al regelmatig (boerenkool)stamppot aan het eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. zou er ook boerenkool-weer bestaan!?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat is handig, zo'n goede keukenhulp!
    Heerlijk, die winterse kost.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)