woensdag 1 juni 2011

altijd een succes..


Er is altijd wel een reden te bedenken
om brownies te bakken..

..omdat oma komt, 
het mooi weer is,
je ineens heel erg veel trek in chocolade hebt,
de kinderen je graag willen helpen,
er een lief kindje geboren is
pake en beppe langskomen,
het slecht weer is,
je blij bent,
of heel verdrietig,
de kinderen lief zijn,
je wat wilt maken voor een onverwacht bezoek,
je een vrije dag hebt

of een andere goede reden
en die is er altijd,
toch ;-)

Mislukken kan het eigenlijk niet
Alleen is er een klein nadeel
het ziet er niet zo mooi uit...

maar dat is maar een heel klein nadeeltje
want hij smaakt..


..en ruikt wel
heel lekker
:-) 


Dus voor jullie, 
omdat het morgen Hemelvaart is,
en dus weer een goede reden ;-)
het recept:

Wat heb je nodig?
225 gram pure chocolade (86% chocolade is erg lekker)
190 gram echte boter
210 gram bloem
375 gram suiker
4-5 eieren
4 theelepels bakpoeder
1 zakje vanillesuiker

En hoe maak je 'm?
  • De boter en chocolade au bain marie laten smelten (hang een pannetje met de boter en chocolade in een pannetje met water)
  • in een andere kom de andere ingrediënten doen
  • zodra de chocolade en boter gesmolten zijn, deze toevoegen en alles goed mixen
  • schenk alles in een bakvorm 
  • 30 minuten in een oven van 180 graden bakken en je kan genieten van deze heerlijke lekkernij 

Eet smakelijk!







11 opmerkingen:

  1. Dank je wel voor het recept en alle goede redens die je opsomt ;-)
    Maar als ik een van je kindjes zie ruiken, of misschien al even stiekem proeven dan kom ik lekker meedoen ,gezellig omdat we morgen met zen allen een dagje thuis zijn :0)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja jammie, ik hou van chocola en ook van bakken, en ook van goede redenen verzinnen om te bakken of chocolade te eten, dus ik denk dat ik me binnenkort maar eens aan jouw brownies waag...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier in huis hebben we nooit een reden nogig voor brownies :D. Ik kan hem bijna ruiken door de laptop heen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heerlijk. ik ga het zeker proberen.
    Ik snij deze altijd meteen in blokjes voor ik hem op tafel zet...;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Omdat de plinten eindelijk geschilderd zijn,
    een tien voor topografie, de tuin zo groen is, de hond jarig is,
    de auto het nog steeds doet, we vandaag 19 jaar en 5 maanden samen zijn, het de derde woensdag van de maand is....;-)
    Redenen genoeg, en anders verzinnen we er wel 1!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmmmm, hij is heerlijk, weet ik uit ervaring :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mmmmm... helaas voor mij mag ik niet vaak chocola, liefst zo weinig mogelijk, want ik krijg er zo'n hoofdpijn van....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. het feit dat jij zo'n prachtige, inspirerende blog hebt vind ik al een feestje waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @Mel, dat is ook een handige tip :-)

    @Annemiek, volgende keer maar weer dan?

    @Vicaro's mama, da's wel jammer :-(

    @Ladyknit, wat lief! Ik moet er van blozen..

    @Marina, nog watj gebakken?

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)