Pagina's

vrijdag 6 mei 2011

Deze week zag ik..

een heerlijke zomerse citroentaart

Tom wilde graag een citroencake
maar ik maakte er een taart van

Ik mengde en roerde wat recepten door elkaar
en toen kwam dit recept eruit

Helaas had ik wat te weinig poedersuiker
voor een mooie glazuurlaag
maar de smaak was er niet minder om

en dat vond Tom ook :-)

Ook maken? 
Hier is het recept:

wat heb je nodig?
  • springvorm 24 cm
  • dunschiller
  • rasp

voor de taart:
  • 240g zachte boter + extra om in te vetten
  • 200g fijne kristalsuiker + 4 eetlepels extra (apart houden)
  • 2 citroenen
  • 3 grote eieren
  • 300 g bloem
  • 8g bakpoeder

voor het glazuur:
  • 8 eetlepels poedersuiker
  • 1 citroen

En hoe maakt je 'm?
  • Was en schil de gele schil van 1 citroen met een dunschiller
  • Snijd repen van 1-2 mm.
  • Pers de citroen uit en verhit deze met 2 eetlepels suiker.
  • Los de suiker op en voeg dan de citroenschilletjes toe, laat dit 5 minuten koken.
  • Neem de schilletjes uit de pan, leg ze op een bord, bestrooi ze met 2 eetlepels suiker.
  • Laat ze op een droge plaats 3 uur drogen

Citroenmengsel niet weggooien!
Met wat water erbij heb je een heerlijke citroenlimonade :-)
  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in
  • Rasp een citroen en pers 'm uit
  • Meng de boter met de suiker romig en voeg de citroenrasp toe
  • Meng de bloem met de bakpoeder
  • Meng een voor een de eieren door de suiker/boter/citroenraspmengsel, telkens afgewisseld met een eetlepel bloem
  • Spatel de rest van de bloem door het beslag. Meng als laatste het sap van 1 citroen erdoor.
  • Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in ongeveer 45 minuten. Je kan testen of ie al goed is door er een breinaald in te steken; komt deze er schoon uit dan is de taart klaar.
  • Laat de taart even afkoelen voordat je de vorm losmaakt.

  • Maak het glazuur door de 8 eetlepels poedersuiker te mengen met 2 eetlepels citroensap tot een dik glazuur.
  • Bestrijk hiermee de bovenkant van de taart en garneer de taart met de gesuikerde citroenschilletjes.


Een fijn weekend en een mooie moederdag


'Deze Week Zag Ik' is een initiatief van Daan en Roos 
klikkerdeklik voor alle deelnemers van deze week

12 opmerkingen:

  1. Mmmmm.... (foute boel voor mij, ik heb na meer dan 3 jaar besloten dat ik nu geen excuses meer heb om mijn laatste 5 zwangerschapskilo's te laten plakken, dus ik ben al 2 weken taart en ander lekkers aan het schrappen.....)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet dat er heerlijk uit! Ik heb net ontbeten, maar ik begon toch te watertanden. Lijkt me een lekker recept voor de komende zomer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zalig, zomers, zonnig! Oja, en zoet ;-)
    Schande dat je nog niet op m'n lijst stond, ik heb mijn leven gebeterd hoor:
    http://roosrustenregelmaat.blogspot.com/p/dwzi.html

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit! Die Tom boft maar ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb ook zo'n recept voor citroencake (op advies van mijn schoonzus van de goodfood website). Hmmm ik krijg gelijk zin om te bakken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. oh jammie jammie....waar woon je? ik kom graag even heel toevallig buurten....hahahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  7. mmmmmmm, wij hadden rabarbertaart met amandeltjes deze week want het is vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hmmmmmmmm, dat ziet er jummie jummie uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lijkt me een heerlijk frisse taart enneh... zonder glazuur ziet ie er ook erg appetijtelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lijkt me heerlijk. Ik maak wel eens lemon meringue pie, maar ga deze ook eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh een heerlijke zomertaart! Staat genoteerd!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)