Pagina's

dinsdag 5 april 2011

zomerse witlofsalade

Een heel aantal jaren geleden,
Tom en ik kenden elkaar net,
gingen we samen een vegetarische kookcursus volgen.
En dat was heel leuk :-)
Het witlofrecept is een blijvertje
 en maken we nog geregeld.

Wat heb je nodig:
4 kleine stronkjes witlof
2 eetlepels rozijnen
2 ananasschijven
50g cashewnoten of walnoten
50 g belegen kaas

dressing:
4 eetlepels yoghurt
1 eetlepel citroensap
1 theelepel honing
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel kerriepoeder
zout en peper

Snijd de harde kern uit de witlof
Snijd de stronkjes in smalle ringen
Was de rozijnen en laat ze uitlekken
Snijd de ananas in stukjes
Rooster de noten en hak ze grof
Snijd de kaas in dobbelsteentjes
Meng alle ingrediënten en roer de dressing door de salade.

Lekker bij gebakken aardappeltjes

eet smakelijk!


8 opmerkingen:

  1. Jummie dat ziet er heerlijk uit!! Ga ik zeker eens proberen, weer net even anders dan met het geeikte appeltje erdoorheen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me heerlijk! Dankjewel voor het recept.
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker! (en het bord maakt het helemaal af!)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Fienke, half om half ;-)
    Abel en Elke eten de lekkere dingetjes eruit maar Teun en Hidde...dat zijn hele 'makkelijke' eters. Zij eten het liefste pasta en rijst zonder iets of pannenkoeken, pizza of patat, dus voor hun geen witlofsalade :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh lekker, ik ben dol op rauwe witlof (als kind al, gek hè. Wij doen er altijd een groene appel door ipv ananas, zal dit recept ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. mmmm met ananas, lijkt me ook lekker, dat ga ik binnenkort eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat leuk dat jullie er zo'n lieve herinneringen aan hebben! (en het lijkt me heerlijk!)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :-)